Under min och Elins vistelse i Asien åt vi nästan alltid med pinnar. I början blev vi tokiga för vi inte fick med oss maten upp till munnen. Efter ett antal måltider blev pinntekniken riktigt bra. 
I Bangkok köpte jag med mig ett par pinnar hem för att hålla traditionen och tekniken vid liv även hemma. Ikväll gjorde de premiär till  kvällens kycklingwok. Kul att de kom till användning i alla fall en gång.
 
Som kronan på verket slängde jag in en plåt med kakor i ugnen. Ett av alla tusen recept jag samlat på mig i telefonen som jag ännu inte testbakat. Julcookies med choklad, kardemumma och tranbär. Ska bli en inflyttningspresent till en av mina vänner i Linköping Som är tokig i tranbär. Om resultatet är godkänt återstår att se. 
 
Om det är något här i livet som gör en lycklig, då är det festivaler, housefestivaler. Biljetten till nästa års Summerburst i Götalaborg är bokad! Fantastiskt kul. Avicii kommer och det kan inte bli bättre, helt galet. För fjärde gången gilt ska jag njuta av att se karln live bakom DJ-båset. Stämningen, musiken, atmosfären ja allt. Det går inte att beskriva vilken härlig och underbar känsla det är att stå i publikhavet och dansa, sjunga, skratta tillsammans med tusentals andra housetokiga människor. När droppet hänger i luften och hela Ullevi sekunden senare exploderar, det är magi. Med en knutta alkohol i kroppen är upplevelsen maxad! Inga nattklubbar i världen(förutom på Ibiza) kan slå denna otroliga upplevelse som jag aldrig vill ska ta slut. Vi ses i Göteborg 29 maj, då är det fest, Aviciifest!
 
 
 
 
 
 
Det händer inte allt för ofta men ibland hänger jag på gymmet. Idag var en sådan dag. Det är bara dagar då jag är på riktigt bra humör som gymmet blir ett alternativ, eftersom träningen ligger helt och hållet i mina händer. Det finns ingen träningsinstruktör som står och skriker på mig hur många armhävningar eller upphopp jag ska göra. Dock har jag en ekande röst i huvudet som skriker Vasaloppet, Vasaloppet. Det höjer motivationsribban några centimeter när entusiasmen tryter. 
 
Ofta är träningstiden begränsad och det gäller att vara effektiv. Det som slår mig efter  ca. 2min på roddmaskinen är en flock människor som har samlats framför crosstrainersen. Vad gör de? Jo de väntar på att maskinerna ska bli lediga. I min värld är det helt otänkbart. Att stå en kvart och bara göra inget när man istället kan ta en annan maskin eller göra en annan övning.
Det är förståligt att en van gymmare har en utstakad träningsplan för dagen och gärna följer den så gott det går. Tränar man på kvällar är det i 9 fall av 10 rätt packat på gymmet och det medföljer en del väntetid. (om man nu jobbar så, vilket jag inte gör). Som idag. Benpressen var upptagen, båda två till och med. Synd! Då traskade jag vidare till en annan maskin, körde lite där för att sedan ägna mig åt  kettelballs resterande tid. Att vänta på en maskin kanske inte är hela världen. Blir det väntetid på majoriteten av maskinerna kan träningspasset bli bra mycket längre än planerat. En del gillar att hänga på gymmet och umgås, vänta, prata, vänta,  dricka proteinshakar , vänta mm och visst är det trevligt det med. Alla är vi olika och tur är väl det.